Waar moet je op letten bij het kopen van een toilet?

Waar op letten kopen toilet?

Een toilet is misschien wel een ban de meest onderschatte voorwerpen in je huis, zonder toilet ben je nergens! Of je nu een bestaand toilet wilt vervangen of je hebt een toilet nodig voor een nieuwbouwhuis, er zijn een aantal aspecten waar je op moet letten bij het kopen van een toilet. Welke dat zijn? Wij leggen het uit!

Hangend of staand

De belangrijkste beslissing die je moet nemen bij de aankoop van een toilet is of je kiest voor een hangend of staand toilet. Eigenlijk is die keuze niet zo moeilijk; tegenwoordig zijn bijna alle toiletten hangend, ook wel zwevend toiletgenoemd. Dat betekent dat het spoelreservoir in de muur wordt ingebouwd, zodat je alleen de toiletpot en het drukpaneel ziet. Mocht je een oud staand toilet gaan vervangen en je hebt geen zin om de hele toilet ruimte open te breken, kies dan weer voor een staand toilet.

Met of zonder spoelrand

Sinds een aantal jaar bestaan er ook toiletpotten zonder spoelrand. Dit is niet alleen strakker qua vormgeving, het is ook hygiënischer. Er is namelijk minder ruimte in de toiletpot voor vuil en bacteriën. Vaak zijn deze toiletten iets duurder, maar door te kiezen voor toiletset zonder spoelrand, kun je toch voordeliger uit zijn dan als je alles los koopt.

Het oog wil ook wat

Als je kiest voor een hangend of zwevend toilet dan zie je alleen de toiletpot en het drukpaneel. Voor de toiletpot bestaat de keuze vooral uit kleur en vorm. Vroeger was de toiletpot standaard wit. Tegenwoordig zie je deze ook steeds vaker in het (mat) zwart of zelfs in andere kleuren.

Afhankelijk van het inbouwreservoir kun je uit een of meerdere passende drukpanelen kiezen. Hierbij kun je ook weer kiezen voor een kleur (kies dezelfde kleur als de pot) en het design van het drukpaneel. Ronde of rechthoekige knoppen geven al snel een andere uitstraling.

Kortom, als je op zoek gaat naar een nieuw toilet let dan op bovenstaande factoren. Wil je de keuze makkelijker maken? Kijk dan eens naar complete toiletsets zodat in één keer klaar bent!